Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή»



Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΜΕ) διοργανώνει το 5ο Διεθνές Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή». Στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την άρση των προκαταλήψεων και στερεοτύπων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης αναπτύσσει από το 2006 και οι οποίες στοχεύουν στον προβληματισμό και τον διάλογο για τα θέματα των ΑμεΑ. Οι αλλαγές που βιώνει η ελληνική κοινωνία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης κάνουν επιτακτική την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα), 13-14 Μαρτίου 2014. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν κατά τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου είναι:
• ΜΜΕ και αναπηρία: υπάρχουν καλές πρακτικές;
• Νέα Μέσα: από τα στερεότυπα στις νέες διαδικτυακές κοινότητες
• Αθλητισμός και εκπαίδευση ως πεδία διαλόγου και εξάλειψης των διακρίσεων
• Αναπηρία, παιδιά και νέα μέσα
• Διαφήμιση και κοινωνική ευθύνη
• Πρόσβαση και ρύθμιση: η διεθνής εμπειρία
• Οικονομική κρίση, άτομα με αναπηρία και δημόσια εικόνα
• Προς μια σύγχρονη ατζέντα για τα ΜΜΕ και τα άτομα με αναπηρία

Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, πανεπιστημιακοί καθηγητές, επικοινωνιολόγοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και εκπρόσωποι του χώρου των ΑμεΑ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει διερμηνεία σε ελληνικά, αγγλικά και ελληνική νοηματική.

Τις εργασίες της ημερίδας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε live streaming μέσα από τον δικτυακό τόπο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.amna.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου