Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος Καλαμπάκας 31/5

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζοντα παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην είσοδο της Πόλης. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού που τελέστηκε χοροστατούντως του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ , των εφημέριων πατρός Δημητρίου Σπυρόπουλου και Ιωάννη Ζώτου και άλλων Ιερέων. Να πούμε ότι το εν λόγω παρεκκλήσι ανήκει στην ενορία των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων αλλά λόγω της επεκτάσεως της πόλης ανατολικά σχεδόν λειτουργεί πια ως ενοριακός ναός καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων που κατοικούν στην εν λόγω περιοχή. Για το περιεχόμενο και το νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανικής πίστης μιλώντας σχετικά ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ μεταξύ των άλλων τόνισε πως «…η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, καθώς με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος αποκαλύπτεται ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.
Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Ο Πατήρ είναι άναρχος, αναίτιος και αγέννητος, δηλαδή δεν έχει από κανέναν την αιτία της υπάρξεώς Του. Ο Υιός προέρχεται από τον Πατέρα γεννητώς, το δε Άγιον Πνεύμα προέρχεται από τον Πατέρα εκπορευτώς. Αυτοί οι όροι αγεννησία, γέννηση και εκπόρευση, μας αποκαλύφθηκαν από τον Χριστό και δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε λογικά…» .
Η εκκλησία μιλώντας για την μεγάλη αυτή εορτή ψάλλει :
Εὐλογητὸς εἶ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ πανσόφους τούς ἁλιεῖς ἀναδείξας, καταπέμψας αὐτοῖς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, καὶ δι” αὐτῶν τὴν οἰκουμένην σαγηνεύσας, φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

πηγή: http://www.stagonnews.gr/sto-parekklisi-tis-agias-triados-plithos-kosmou-ston-esperino/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου