Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ΣΔΕ Γιαννιτσών 2015

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτές, αγαπητοί μας εκπαιδευόμενοι, 
Καλωσορίσατε στην αποψινή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΔΕ Γιαννιτσών και του παραρτήματος της Έδεσσας. 
Η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί, εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί το σχολείο μας, να λαμβάνει χώρα στα τέλη του σχολικού έτους και με την ευκαιρία της αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων του β’ κύκλου. Αποτελεί μία ευκαιρία να μας γνωρίσει η περιοχή μας μέσα από τις σκέψεις και τα έργα των ίδιων των αποδεκτών του θεσμού, των εκπαιδευόμενων μας.
Πριν καλέσω στο βήμα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για ένα σύντομο χαιρετισμό, θέτω υπόψη σας τη διάρθρωση της εκδήλωσης. Μετά τους χαιρετισμούς ακολουθούν οι ομιλίες του δ/ντη και των συμβούλων του σχολείου, που επικεντρώνονται στην παρουσίαση της φιλοσοφίας, της χρησιμότητας και της προσφοράς του θεσμού στην τοπική κοινωνία. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης καταλαμβάνουν οι σύντομες παρουσιάσεις των ερευνητικών εργασιών (project) των εκπαιδευόμενων καθώς και οι ομιλίες κάποιων εκπροσώπων τους, που θα μας καταστήσουν κοινωνούς των εμπειριών που βίωσαν και των εφοδίων που αποκόμισαν από την φοίτησή τους στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Η βραδιά θα κλείσει με την απονομή αναμνηστικών στους τελειόφοιτους και ένα κέρασμα.
Εμένα επιτρέψτε μου να κλείσω με μία σκέψη και μία παραίνεση του «ακτιβιστή της εκπαίδευσης», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, Peter Jarvis, τις οποίες μοιράστηκε μαζί μας πρόσφατα, σε συνδιάσκεψη με θέμα «εκπαίδευση ενηλίκων και τοπική κοινωνία» στο παν/μιο Θεσσαλίας. 
Σκέψη: «Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι ένα πείραμα στο οποίο λαμβάνουμε μέρος». Ένα καλά οργανωμένο πείραμα που έχει μόνο να δώσει σε όσους εμπλακούν, αρκεί να το πράξουν συνειδητά, οργανωμένα και με αίσθηση ευθύνης, θα προσέθετα.
Παραίνεση προς τους εκπαιδευτές: «Να είστε ενθουσιώδεις και να προσπαθείτε. Να μη συμμετέχετε απλώς, αλλά να δίνετε. Αυτός που διδάσκει είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της διδασκαλίας του».

Καλωσήλθατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου