Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μέτρα για "αδάπανη κάλυψη των κενών" προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πιθανότατα αύριο Πέμπτη ή εντός των προσεχών ημερών ο Υπουργός Παιδείας θα αναγγείλει τρόπους πλήρωσης των κενών στα σχολεία με τρόπο μάλιστα που δεν θα απαιτεί δαπάνη για το Υπουργείο. Προφανώς σχεδιάζεται κάποια "διαχείριση" του υπάρχοντος μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών έχουν εξαντληθεί. Τις προηγούμενες μέρες είχε ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος αποσπασμένων σε φορείς εκπαιδευτικών να διδάξουν σε σχολεία. Πιθανόν τώρα να ενεργοποιηθεί και άλλο μέτρο, όπως αυτό των υποχρεωτικών αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από μία σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σχετικά με το ζήτημα ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον ANT1: «Παρά τις ελλείψεις και τα κενά που εγώ παραδέχτηκα πρώτος, γιατί άλλοι συνάδελφοι στο παρελθόν προσπαθούσαν να πουν ότι είναι καλά, σας είπα στην αρχή της χρονιάς ότι στόχευσα στην επάρκεια και όχι στην πληρότητα. Δεν έχουμε χρήματα για να επιτύχουμε την πληρότητα, έχουμε και επιγενόμενα κενά και παλεύω μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να τα καλύψω.
Τα μέτρα που θ’ ανακοινώσω θα στοχεύσουν στην αδάπανη κάλυψη των κενών και θα σας παρακαλέσω, και σας παρακαλώ από τώρα, όταν τ’ ακούσετε τις επόμενες μέρες, να τα στηρίξετε. Λεφτά δεν έχω. Τι θέλετε να κάνω; Ούτε εσείς ευθύνεστε ούτε εγώ ευθύνομαι ούτε οι γονείς».
Επίσης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΥΠ τόνισε: "Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέλημά μας είναι τα ανοικτά σχολεία με όσο το δυνατό λιγότερα κενά. Το πρόβλημα δυστυχώς με τα κενά υφίσταται και θα είναι πολύ πιο έντονο την επόμενη σχολική χρονιά με τον προβλεπόμενο ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων και τις περιορισμένες πιστώσεις. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από την ΕΕ να βγούμε από το λόγο 10 προς 1 και δίνουμε τη μάχη. Τα αποτελέσματα θα προκύψουν τον τρέχοντα μήνα. Σε περίπτωση επιτυχίας, ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει από το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο, αφού βέβαια απορροφηθούν οι επιτυχόντες που περιμένουν από το 2008! Δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε το νομοθετημένο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό που κάναμε μόνο είναι να διορθώσουμε μία αστοχία, αυτή του μαθήματος της πληροφορικής. Δηλαδή, όσοι ενδιαφέρονται για σχολές πληροφορικής να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν να εξετάζονται στο μάθημα της πληροφορικής. Πέραν τούτου ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό να ανατρέψουμε την πορεία και τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους. Η διαρθρωτική αλλαγή του "νέου Λυκείου", από την Τράπεζα Θεμάτων έως τα νέα βιβλία θα εφαρμοστούν ώστε να φανεί στο πεδίο της πράξης η ορθότητα, η χρησιμότητα, η δυναμική, αλλά και τα προβλήματά τους".

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου