Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΘΕΛΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ»



Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΜΕ), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΘΕΛΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, με στόχο την προώθηση της πρακτικής του εθελοντισμού στο ευρύτερο κοινό και την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους θεματικούς τομείς εθελοντικής προσφοράς.


Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της ΓΓΜΕ για ενίσχυση και προβολή του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων / Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα) την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομάδες, φορείς και οργανώσεις εθελοντικής δραστηριοποίησης, μεταξύ αυτών,
• το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης,
• η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,
• οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα,
• το Χαμόγελο του Παιδιού,
• η ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού και
• το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς Καλλιθέας.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς με κεντρικό εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, ενώ κατά την εκδήλωση θα βραβευθεί o ΣΚΑΪ για τη συμβολή του στην προώθηση του εθελοντισμού.

2 σχόλια: